Informatie over de tussentijdse toets

 In Examens en toetsen

Tegenwoordig heb je de mogelijkheid om een tussentijdse toets te rijden bij het CBR. In deze blog vind je handige en belangrijke informatie over de tussentijdse toets.

Wat is een tussentijdse toets?
Een tussentijdse toets is een proefexamen dat je rijdt bij het CBR. De toets verloopt hetzelfde als een praktijkexamen, het verschil is dat je voor een tussentijdse toets niet kunt zakken of slagen.

Waarom een tussentijdse toets?
Door het rijden van een tussentijdse toets wordt jouw kans om in 1x te slagen aanzienlijk hoger, dit merken wij absoluut in de praktijk! Het voordeel is dat je na de rit waardevolle feedback krijgt van de examinator en dat je al een keer meemaakt hoe het is om een rit te rijden met een examinator naast je. Dit kan er voor zorgen dat je het praktijkexamen minder spannend zult vinden. Ook weet je hierdoor goed wat je kunt verwachten bij het praktijkexamen.

Vrijstellingen tussentijdse toets
Wanneer je de bijzondere verrichtingen goed uitvoert krijg je vrijstelling voor bij het praktijkexamen. Je hoeft dan bij het praktijkexamen geen bijzondere verrichtingen uit te voeren. De vrijstelling is geldig t/m het eerste praktijkexamen.

 Wanneer doe je een tussentijdse toets?
De tussentijdse toets rij je wanneer je op ongeveer 70% van je rijopleiding bent.

Hoe vraag je een tussentijdse toets aan?
De tussentijdse toets kun je aanvragen via jouw rijschool. Het is hierbij belangrijk dat je de rijschool van tevoren hebt gemachtigd om examens en toetsen voor jou aan te vragen. Het machtigen van de rijschool doe je via ‘Mijn CBR’.

Wat is de wachttijd bij een aanvraag tussentijdse toets?
De wachttijd is afhankelijk van de drukte bij het CBR. Meestal is het zo een 6 tot 8 weken.

Wat moet je allemaal meenemen naar de tussentijdse toets?
Jouw legitimatie, de uitnodiging van het CBR (die ontvang je per mail) en het Formulier Zelfreflectie (dit formulier kun je vinden op de website van het CBR).

Heb je na het lezen van deze blog nog vragen over de tussentijdse toets? Neem gerust even contact met ons op.

Recent Posts